Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cei șase democrați care au…

Cei șase democrați care au plecat din PDM au format un nou grup parlamentar – „Pro Moldova”

Cei șase deputați care au părăsit partidul și fracțiunea PDM anunță crearea unui nou grup parlamentar. Sergiu Sîrbu a declarat în cadrul ședinței Parlamentului de astăzi, 20 februarie, că grupul parlamentar va fi constituit din șase deputați și se va numi „Pro Moldova”.

Noul grup parlamentar „Pro Moldova” va fi condus de fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, iar secretar al grupului va fi Sergiu Sîrbu. Din el vor face parte următorii deputați: Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Grigore Repeșciuc și Corneliu Padnevici.

În același context, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a declarat că formațiunea a votat pentru excluderea celor șase deputați și că le dă undă verde „să plutească pe valurile tulbure ale politicii moldovenești”.

Andrian Candu a anunțat la 19 februarie despre plecarea din PDM a șase deputați, în contextul în care PDM ar negocia formarea unei coaliții cu PSRM. Deputatul democrat menționează că a fost surprins și dezamăgit de modul în care decurg lucrurile în interiorul partidului și că unii membri nu vor să fie părtași  la „realizarea intereselor unui grup restrâns de politicieni”, motiv pentru care urmează să se separe de PDM.