Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dorin Chirtoacă după 9 ani…

Dorin Chirtoacă după 9 ani de activitate. Oamenii protestează. „Cu cât mai multe vom realiza, cu atât mai agresivi vor fi ei”

Dorin Chirtoacă, primarul mun. Chișinău își prezintă raportul de activitate pentru cei 9 ani de activitatea din fruntea capitalei. Evenimentul vine la un an după ce edilul a obținut al treilea mandat de primar. 

Dorin Chirtoacă este însoțit de echipa sa de la Primărie și de consilierii liberali, care aplaudă șirul de realizări enumerat de primar. Acesta a vorbit despre troleibuze noi asamblate la Chișinău, despre 5 mii de locuri noi de parcare, reparația grădinițelor, străzilor sau deschiderea de locuri noi pentru copii în grădinițe.

Evenimentul este „umbrit” însă de un grup de protestatari, care scandează împotriva edilului, cerându-i demisia.  „Sunt oameni venit intenționat să ne strice evenimentul. Cu cât mai multe vom realiza, cu atât mai agresivi vor fi ei… Cei care protestează, i-aș ruga să vină și ei cu un program de activitate”, a replicat Chirtoacă. Acesta s-a plâns pe faptul că a avut doar opoziție din partea Consiliului Municipal Chișinău în ultimul an și un buget foarte mic.

Pentru anul viitor, Dorin Chirtoacă a promis finalizarea reconstrucțiilor străzilor din centrul capitalei și începerea reconstrucțiilor altora, reabilitarea transportului public, darea în exploatare a apeductului Chișinău-Trușeni, securizarea trecerilor pentru pietoni, termoizolarea clădirilor sau amenajarea terenurilor de joacă pentru copii.