Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon pasează spre deputați! Parlamentul…

Dodon pasează spre deputați! Parlamentul va decide dacă miliardul furat va fi plătit de cetățeni

Parlamentul ar putea să scutească cetățenii de povara miliardului furat, transformat în datorie publică. Deputații urmează să decidă dacă hotărârea de a împovăra bugetul de stat cu aproximativ 25 de miliarde de lei, care vor fi plătite timp de 25 de ani de către cetățeni, este una corectă. Se întâmplă după ce Igor Dodon a semnat astăzi o inițiativă legislativă pentru abrogarea Legii  nr. 235 din 3 octombrie curent.

În cadrul şedinţei de lucru pe marginea situaţiei din sectorul financiar-bancar, convocată astăzi de președintele țării, consilierul prezidenţial pe probleme economice, Elena Gorelova, a declarat că „răscumpărarea obligaţiilor de stat din contul surselor bugetare va însemna o povară grea pentru buget pentru următorii 25 de ani şi va costa cetăţenii de la 600 milioane până la 1 miliard de lei anual”, dar și că „aceşti bani vor fi obţinuţi, cel mai probabil, prin reducerea cheltuielilor sociale, a subvențiilor pentru sectorul agrar, prin reducerea investiţiilor în economie”.

Proiectul de lege ar putea fi discutat de deputați abia la sfârșitul lunii ianuarie, când aceștia vor reveni din vacanță.

Printr-un comunicat de presă, Președinția anunță că Igor Dodon va organiza consultări pentru identificarea soluţiei optime, care va asigura stabilitatea bugetului și sistemului bancar.