Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon, despre plecarea lui Gațcan…

Dodon, despre plecarea lui Gațcan din PSRM: „O rudă de-a Violetei Ivanov i-a pus lui Gațcan 500 de mii de euro pe masă”

„O rudă de-a Violetei Ivanov s-a dus la Gațcan și i-a pus 500 de mii de euro pe masă”. Asta spune președintele R. Moldova, Igor Dodon, despre faptul că deputatul Ștefan Gațcan a părăsit PSRM și a anunțat că aderă la Pro Moldova. Declarațiile au fost făcute vineri, 3 iulie, de către șeful statului în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Dodon spune că recent, înainte de a anunța că părăsește PSRM și aderă la Pro Moldova, a avut o întrevedere cu Ștefan Gațcan, iar, potrivit lui Dodon, atunci deputatul i-a spus că cineva dintre apropiații deputatei Violeta Ivanov a venit la el și i-a pus pe masă 500 de mii de euro.

Eu îl cunosc pe domnul Gațcan de mult timp, ceea ce s-a întâmplat în aceste zile cu dumnealui eu regret foarte mult, regret pe deoparte pentru că și-a șifonat destul de tare imagine, iar pe de altă parte eu cred că a făcut o greșeală foarte mare atunci când s-a dat copleșit înduplecat sau poate șantajat de către cineva și a făcut acel pas câteva zile în urmă.

Eu am discutat cu dumnealui ceva timp în urmă, el a venit la mine într-o zi puțin speriat și mi-a spus că a venit o rudă, nănașii fiicei, nu știu cine, de la Violeta Ivanov și i-au pus pe masă 500 de mii de euro. El a venit mie și mi-a spus acest lucru, a doua zi a venit la mine și mi-a spus că eu categoric nu și eu i-am spus du-te la Procuratură. El nu a vrut să se ducă la Procuratura Generală ca să depună denunț”, a declrat Igor Dodon.

Potrivit șefului statului, deputații socialiști au depus mai multe plângeri pe acest subiect la Procuratura Generală.

Apropo, alți câțiva deputați din PSRM au depus astfel de plângere la Procuratura Generală și sunt cauze penale care de acuma sunt în derulare. Ce s-a întâmplat cu dumnealui câteva zile în urmă, noi încă o să aflăm. Eu nu am discutat cu dumnealui, dar eu pot să înțeleg și poziția colegilor mei din partid. Pentru victoria domnului Gațcan la Hîncești au lucrat toți deputații din fracțiunea PSRM, toți au trecut casă cu casă, ogradă cu ogradă, apartament cu apartament pentru a asigura Victoria domnului Gațcan și aici așa lovitură în spate. De aceea înțeleg emoțiile unor colegi din PSRM, dar stimați colegi din PSRM, eu categoric nu agreez unele acțiuni pe care le-ați făcut cum ar fi acelea cu coroane, protest la serviciu aici eu nu văd nicio problemă, dar coroane, familia sunt niște limite care nu trebuie trecute”, a mai declarat Dodon.

Deputatul Ștefan Gațcan, care acum 3 luni a fost ales deputat în circumscripția nr. Hîncești din partea Partidului Socialiștilor, a anunțat marți dimineață, 30 iunie, că părăsește PSRM și aderă la Pro Moldova. Gațcan a făcut anunțul pe Facebook unde a publicat și o cerere în acest sens.

La o zi distanță, miercuri dimineață, 1 iulie, în timp de deputații Pro Moldova anunțau că Ștefan Gațcan a fost sechestrat de către socialiști, dus într-un birou din cadrul Parlamentului și pus să semneze cererea de demisie, liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, postează un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care anunță că Gațcan a renunțat la mandatul de deputat și atașează la postare și o cerere semnată de Gațcan în acest sens.

De miercuri dimineață, 1 iulie, doctorul-deputat Ștefan Gațcan este de negăsit. Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a anunțat vineri, 2 iulie, că Gațcan a părăsit R. Moldova.