Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon a plecat din PSRM…

Dodon a plecat din PSRM înainte ca CEC-ul să valideze rezultatele alegerilor

Igor Dodon nu mai este membru al Partidului Socialiștilor din R. Moldova. În cadrul ședinței Consiliului Republican al PSRM, desfășurat astăzi, a fost aprobată cererea lui Dodon prin care renunță la mandatul de membru. Întrebat dacă nu s-a grăbit cu această decizie, deoarece CEC-ul încă nu a prezentat rezultatele finale, Dodon s-a arătat convins că instanța electorală va valida rezultatele turului II al scrutinului prezidențial, deoarece contracandidata sa nu a mers în judecată pentru a prezenta probe care ar pune la îndoială corectitudinea alegerilro. „Din punct de vedere juridic, nu este niciun motiv ca aceste alegeri să nu fie validate”, a declarat Dodon.

„Preșdintele ales nu poate fi membru de partid, de aceea pentru examinarea rezultatelor alegerilor și aprobarea acestora de către Curtea Constituțională, astăzi am luat decizia să depun mandatul de membru al PSRM și această decizie a fost aprobată în ședința Consiliulu Republican al PSRM”, a menționat Igor Dodon.

Acesta a declarat că la 18 decembrie urmează să aibă loc sedința extraordinară a Congresului Partidului Socialiștilor, în cadrul căreia va fi luată decizia privind alegerea unui nou președinte și a unei noi componențe a Consiliului Republican. Până atunci, interimatul funcției de șef al PSRM va fi asigurat de președinta fracțiunii parlamentare a PSRM, Zinaida Greceanîi.

Foto: moldnova.eu