Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Broșă de argint placată…

DOC Broșă de argint placată cu aur, figurină din porțelan, vază de „sticlă exclusivă”, tablouri și cărți. Ce cadouri protocolare a primit președinta Maia Sandu în primele trei luni ale anului 2023

Sursa foto: Facebook/Maia Sandu

Președinția R. Moldova a publicat lista cadourilor protocolare primite de președinta țării, Maia Sandu, în primul trimestru al anului 2023, perioada ianuarie-martie. În listă se regăsesc o broșă de argint placată cu aur, o figurină din porțelan, o farfurie din oțel inoxidabil, un suvenir din ceramică, o fructieră din cristal, tablouri și cărți.

Astfel, potrivit listei publicate de instituția prezidențială, cel mai scump cadou, în valoare de 6 150 de lei, este o figurină din porțelan, care reprezentă doi dansatori. Acest cadou a fost oferit de Tomasz Grodzki, mareșal al Senatului Republicii Polone, care a vizitat R. Moldova pe 25 ianuarie 2023.

De asemenea, președinta Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou, i-a dăruit președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, o broșă de argint placată cu aur, împodobită cu smalț și perle. Cadoul a fost oferit pe 1 martie, în contextul vizitei oficiale la Chișinău a președintei Katerina Sakellaropoulou. Valoarea cadoului este de 6 000 de lei, potrivit Președinției.

Pe 23 februarie, în contextul vizitei de lucru a șefei statului la București, prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, i-a dăruit președintei Maia Sandu o vază de „sticlă exclusivă”, realizată manual în stilul Émile Gallé, în valoare de 5 900 de lei.

Președinta a mai primit în dar tablouri, mai multe cărți, un suvenir din sticlă cu o plachetă din cupru argintat în interior, cu imaginea sălii de ședințe plenare a Parlamentului European; un suvenir confecționat manual de către elevii Gimnaziului din satul Baraboi, raionul Dondușeni; un colaj de fotografii pe pânză; un suvenir în formă de cocoș din ceramică; farfurie din oțel inoxidabil, cu diametrul de 192 mm; un suvenir din lut, confecționat cu prilejul desfășurării Festivalului internațional „Mihăileni – oglindă de covoare”, ediția VII-a.

Astfel, șefa statului a primit 20 de cadouri în sumă totală de 27 535 de lei. Cadourile au fost trecute în proprietatea Aparatului Președintelui R. Moldova.