Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Averea și interesele personale…

DOC Averea și interesele personale ale lui Dodon, verificate de ANI

Averea și interesele personale ale președintelui țării Igor Dodon vor fi verificate de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI). O sesizare în acest sens a fost depusă de către Platforma Demnitate și Adevăr în urma investigației Ziarului de Gardă – „Vacanțele de lux ale președintelui”.

„Procesul este pornit în contextul investigațiilor jurnalistice despre vacanțele de lux ale Președintelui și altor subiecte ce țin de averile și cheltuielile lui neproporționale în raport cu veniturile”, a menționat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

ANI

La sfârșitul lunii ianuarie, membrii Platformei Demnitate și Adevăr au adunat mai multe semnaturi și au formulat un demers pe care l-au expediat către ANI și Fisc prin care au cerut autosesizarea acestor instituții și să fie verificate cheltuielile făcute de președintele R. Moldova, Igor Dodon, pentru toate vacanțele de lux, raportate la declarațiile de venit ale familiei acestuia. 

O investigaţie a Ziarului de Gardă  demonstrează că deşi a ocupat doar funcţii publice şi a declarat doar venituri din salariu, în ultimii 10 ani preşedintele Igor Dodon şi-a petrecut cel puţin 20 de vacanţe în mai multe staţiuni şi hoteluri de lux din lume. Şeful statului a fost cazat inclusiv într-o vilă din Grecia, în care doar o cameră costă până la 20 de mii euro pe noapte. Întrebat de unde a luat aceşti bani, Igor Dodon spune că preţurile vacanţelor nu au depăşit veniturile personale.