Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce spune Dodon despre cheltuielile…

Ce spune Dodon despre cheltuielile pentru vacanțele sale de lux

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a declarat astăzi, în fața presei, că „fiecare moldovean are fotografii de la odihnă”, iar cheltuielile sale nu au depășit „niciodată” veniturile. Totodată, el a menționat că fotografiile sale au apărut în contextul unor „supărări și frustrări” ale unui fost coleg de facultate și că „e urât” că acesta „a scos chestiile personale și le-a făcut publice”.

Aseară, 15 ianuarie, după mai multe încercări de a obține o reacție, ZdG a primit, după ce a anunțat că va publica joi investigația „Vacanțele de lux ale președintelui”, comentarii de la serviciul de presă al președinției, în care era menționat că o parte dintre vacanțele sale din ultimii ani au fost achitate „din veniturile legale obținute de familia prezidențială”, iar pentru altele costurile ar fi fost suportate de către rude și prieteni.

1. Dacă deschideți paginile de Facebook sau Instagram ale multor familii de moldoveni, inclusiv ale politicienilor din R. Moldova, o sa găsiți ușor multe „probe”, cum le denumiți dvs, că anual merg în vacanțe cu familiile spre destinații mai apropiate sau mai îndepărtate. Chiar dacă se face o referire la un înalt funcționar public, dreptul său la viața privată nu poate fi încălcat prin insinuări manipulatoare și utilizarea unor informații false, cum ar fi prezentarea unor tarife de pe diferite site-uri, pe care acesta nu le-a achitat în realitate.

2. Familia președintelui R. Moldova a avut vacante nu doar în ultimii 10 ani, dar chiar în ultimii 20. O parte din aceste vacanțe au fost achitate din veniturile legale obținute de familia prezidențială, iar altele nu au presupus costuri pentru că s-au desfășurat la invitația unor rude sau prieteni apropiați, care și-au asumat chestiunile logistice. 

3. Familia prezidențială nu a achitat cazarea în vacanța din 2018. Costurile au fost suportate de una dintre rudele apropiate ale domnului președinte. Deci, insinuarea dvs. are ca efect inducerea în eroare a opiniei publice.  

4. Absolut toate vacanțele care au presupus costuri de cazare au fost achitate din veniturile legale obținute de familia prezidențială.  

5. În toți acești ani, de când este implicat în politică, cheltuielile și veniturile domnului președinte au fost monitorizate de organele responsabile și nu au fost depistate încălcări de la legislație”, a comentat serviciul de presă al președinției.

ZdG a intrat în posesia mai multor informații și fotografii despre o serie de vacanțe de lux de care a beneficiat familia Dodon în ultimul deceniu: Maldive, Seychelles, Dubai sau o vilă exclusivistă de pe teritoriul unuia dintre cele mai luxoase hoteluri de pe malul Mării Egee, resort gestionat de familia procurorului general al Rusiei, Iurii Chaika.