Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Disensiuni interne, care vor fi…

„Disensiuni interne, care vor fi soluționate rapid”. Vlad Batrîncea comentează protestele separate ale PSRM și PCRM

Vlad Batrîncea

Există disensiuni interne, care vor fi soluționate rapid. Astfel a comentat secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Vlad Batrîncea, neparticiparea la protestul programat alături de comuniști pentru 18 mai.

Miercuri, parlamentarii comuniști, urmau să protesteze la Guvern împreună cu deputații socialiști, ultimii însă au anunțat cu câteva minute înainte de acțiune că nu vor mai participa la manifestație. Ulterior, comuniștii s-au alăturat protestului organizat de reprezentanții partidului politic Șor.

Comentând decizia, în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova, Vlad Batrîncea a spus că este vorba despre o disensiune minoră, care nu pune în pericol trăinicia blocului PCRM-PSRM.

„Sunt unele disensiuni interne, pe care le vom soluționa rapid. Suntem două partide diferite, cu agende diferite. Noi conlucrăm bine în Parlament, niciodată nu am votat diferit. Uneori sunt aspecte organizatorice diferite, dar blocul este unul funcțional. Protestele trebuie să aibă loc fără nicio simbolistică de partid. Suntem convinși că mulți se vor alătura protestelor, însă ele trebuie să poarte un caracter național și să-i unească pe toți cei care sunt împotriva actualei guvernări”, a mai spus Secretarul executiv al PSRM.

Marți, 17 mai, mai mulți deputați socialiști și-au adunat câțiva susținători în fața sediului Băncii Naționale a Moldovei (BNM) unde au protestat câteva minute cerând, în principal, demisia guvernatorului BNM, Octavian Armașu. Detalii aiciGuvernul a calificat marți acțiunea de protest desfășurată de socialiști „o lipsă acută de subiecte la Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, menționat că Executivul „va continua politicile sale de susținere a populației prin implementarea mecanismelor sustenabile care vor permite creșterea veniturilor cetățenilor”.