Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputații refuză audierea ministrului de…

Deputații refuză audierea ministrului de Interne pe cazul bătăii cu sfârșit tragic

Deputații refuză audierea în plenul Parlamentului a lui Alexandru Jizdan, ministrul Afacerilor Interne, la subiectul crimei din noaptea de 18 spre 19 mai în apropierea unui club de noapte din capitală. 

Inițiativa de a audia ministrul de Interne în plenul Parlamentului aparține fracțiunii Partidului Liberal-democrat din Moldova (PLDM). Deputatul Grigore Cobzac a declarat că sunt necesare explicații referitor la informarea tardivă a publicului privind infracțiunea care a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai și referitor la faptul că victima este prezentată în presă într-o lumină negativă.

„Îngrijorările vin de la faptul că cetățenii au fost informați tardiv și aceasta s-a produs după ce informația a apărut în mass-media. Ne interesează timpul de intervenție al poliției, de ce în conflict nu s-a implicat agenția de pază, care este această agenție și dacă s-a încălcat cadrul legal. Ne îngrijorăm de apariția în presă a unor informații care arată în lumină negativă decedatul și se impun în acest sens anumite paralele cu cazul Braguța și Pădurea Domnească”, și-a argumentat Cobzac solicitarea de a audia ministrul.

Propunerea deputatului nu a întrunit, însă, voturile necesare din partea aleșilor poporului pentru a chema ministrul la raport în Parlament.

Două persoane sunt puse sub învinuire în dosarul crimei din centrul capitalei. Este vorba despre luptătorii de arte marțiale Mihai Pârgaru și Aurel Ignat. Aceștia sunt puși sub acuzare pentru hliganism și vătămare gravă a integrității corporale soldate cu decesul persoanei. Mihai Pârgaru a fost reținut sâmbătă, 26 mai, iar o zi mai târziu s-a ales cu un mandat de arestare pentru 30 de zile. Cel de-al doilea sportiv, Aurel Ignat, a fost reținut în dimineața de 27 mai. Ignat, potrivit oamenilor legii, s-ar fi prezentat benevol pentru a depune mărturii. Mandatul de arestare pe numele lui Ignat a fost autorizat de instanță la 29 mai.