Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputații PAS, gata să voteze…

Deputații PAS, gata să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu: „Trebuie să discutăm, inclusiv, cu PDM”

Deputații fracțiunii parlamentare PAS declară că sunt gata să susțină moțiunea împotriva Guvernului Chicu, însă pentru asta trebuie să discute cu deputații din Parlamentul de la Chișinău, inclusiv cu democrații, pentru a se asigura că va exista voturile necesare pentru demiterea actualui Cabinet de miniștri, iar ulterior, pentru investirea unui Guvern nou.

În acest sens, parlamentarul PAS, Igor Grosu, susține că fracțiunea din care face parte, va discuta, inclusiv cu deputații PDM, pe marginea acestui subiect.

„Noi am făcut un schimb de opinii, am zis că rămâne această variantă în picioare, atâta tot, trebuie să ne asigurăm că avem voturile necesare pentru a da jos guvernul Chicu și că avem voturile necesare pentru a numi un nou guvern. Opțiunea de a a-l da pe Chicu jos, da, este în picioare. El singur a spus, dar și din prestația lui de aseară, în cadrul emisiunii tv, vedem că bate deja în retragere. Își concediază angajații, chipurile ei pleacă singuri, încep a părăsit corabia.

Deci da, suntem gata, vedeți și din prestațiile lui Chicu și din poziția președintelui. Președintele vrea să se distanțeze de Chicu, este o povară care îl trage bine mersi în jos. Votarea moțiunii presupune un dialog pe platformă parlamentară cu deputații, inclusiv cu PDM, pentru că vă dați seama, am mai spus-o și anterior, ai o șansă, iar dacă nu o folosești rațional acum, atunci următoarele șase luni nu o mai folosești, nu mai poți reveni iar cu același instrument, pe același temei. Va trebui foarte atent să măsurăm să discutăm pentru ca să ia foc într-adevăr această inițiativă, această moțiune”, a declarat deputatul PAS, Igor Grosu.

Joi, 9 iulie, deputații Platformei DA au anunțat că vor depune o moțiune împotriva Guvernului Chicu.

Tot joi dimineață, după trei tentative eșuate, premierul Ion Chicu a ajuns în plenul Parlamentului și a prezentat, în fața deputaților democrați și socialiști, proiectele pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea.