Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputat PAS, despre întrevederea lui…

Deputat PAS, despre întrevederea lui Dodon cu Krasnoselski: „El este agent de influența al Federației Ruse, care are drept scop realizarea scenariul Kozak II”. Scrisoare deschisă

Deputatul blocului ACUM, fracțiunea PAS, Oazu Nantoi, a declarat miercuri, 29 iulie, în contextul întrevederii dintre președintele R. Moldova, Igor Dodon și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, „acțiunile și comportamentul președintelui R. Moldova Igor Dodon sunt umilitoare și inadmisibile”, și a formulat și adresat o scrisoare deschisă „în legătură cu acțiunile premeditate întreprinse de președintele Igor Dodon care au drept scop instigarea la vrajbă interetnică în societate moldoveneasca”.

„Am apărut în fața dumneavoastră în calitate de membru al grupului de lucru comun al Parlamentului Republicii Moldova și Adunări Populare a UTA Găgăuziei, din partea fracțiunii PAS, blocul ACUM. Propun următoarea scrisoare deschisă adresată concetățenilor din UTA Găgăuzia, cetățenilor Republicii Moldova, înaltului comisar OSCE pentru minorități naționale în legătură cu acțiunile premeditate întreprinse de președintele Igor Dodon care au drept scop instigarea la vrajbă interetnică în societatea moldoveneasca”, a declarat parlamentarul.

Deputatul susține că „comportamentul lui Igor Dodon este absolut umilitor și inadmisibil”.

În opinia mea personală Igor Dodon pe lângă faptul că este cel mai mincinos președinte din R. Moldova. El este agent de influență al Federației Ruse, care are drept scop realizarea scenariul Kozak doi, care este o ramificație a proiectului inițiat de Putin, care se numește Ialta II. Adică presupune transformarea Republicii Moldova într-un cobai politic unde va fi realizat scenariul cu Kozak 2, care ulterior va fi impus Ucrainei în cazul raioanelor din regiunile Donețk si Lugansk. Prin urmare, pentru mine ca cetățean al Republicii Moldova, comportamentul lui Igor Dodon este absolut umilitor și inadmisibil, dar din punct de vedere al Constituției și jurământului depus de acest individ este o trădare a intereselor naționale”, a mai declarat deputatul.

Marți, 28 iulie, Igor Dodon a avut o întrevedere oficială în format 1 + 1 cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Întrevederea a avut loc la vila prezidențială de la Condrița, a anunțat Președinția, printr-un comunicat de presă.

După mai multe ore de negocieri, președintele Igor Dodon și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski au făcut declarații despre discuțiile avute. Chiar dacă în comunicatul publicat de președinție, Krasnoselski este prezentat drept „liderul Transnistriei”, în declarații, Igor Dodon vorbește despre „președintele Transnistriei”, lucru care contravine normelor de drept, de vreme ce regiunea din stânga Nistrului nu este recunoscută la nivel internațional.