Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Declarațiile democraților, după discuțiile dintre…

Declarațiile democraților, după discuțiile dintre PDM-PSRM-PAS-PPDA: „Au fost discuții fierbinți, deseori în contradictoriu”. Deciziile luate

După 2 ore de discuții în cadrul întâlnirii pe platformă parlamentară între PDM-PSRM-PAS-PPDA, organizată marți, 11 august, democrații au făcut primele declarații pentru presă.

Deputatul PDM, Dumitru Diacov, a anunțat că la discuții au participat membri din toate cele patru partide.

Potrivit lui Diacov, în urma dialogului, participanții au decis crearea a două grupuri de lucru – unul cu privire la situația din Agricultură, iar al doilea – cu privire la situația din învățământ.

La discuție au participat membrii PAS, membrii Platformei DA și cei din PSRM. Am avut discuții diferite pe marginea câtorva subiecte. Anume despre situația din agricultură, situația în legătură cu Covid-ul și măsurile care trebuiesc luate în acest sens, dar și despre măsurile care trebuie luate în sistemul de învățământ. A fost un schimb de păreri interesante, discuții fierbinți pe diferite subiecte, au fost diferite poziții, dar am constatat și ne bucurăm de faptul că toate fracțiunile parlamentare au fost active în acest dialog. S-au format două grupuri de lucru.

Primul – cu privire la situația în agricultură. Grupul este format din patru persoane și coordonatorul va fi domnul Ciubuc, care urmează să examineze toată situația și ceea ce trebuie să facă Parlamentul și Guvernul ca să stimulez agricultorii, ca să ajute agricultorii din Republica Moldova.

Al doilea – A fost creat și un grup pentru problemele din situația din învățământ. Am discutat despre reverirea, redeschiderea instituțiilor de învățământ.

Cea mai fierbinte tema a fost când convocăm Parlamentul. Colegii din opoziție sunt gata și vor să convocăm cât mai repede Parlamentul, însă noi credem că mai întâi aceste grupuri de lucru trebuie să ne pună pe masă informații, iar apoi să luăm decizia de convocare a Parlamentului. Sper că nu este prima noastră întâlnire și vom avea mai multe discuții, iar încetișor vom extrapola această tendință de dialog între forțele importante din Republica Moldova”, a declarat Diacov.

Discuțiile pe platforma parlamentară între PDM-PSRM-PAS-PPDA au avut loc la inițiativa democraților.

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a înainta luni, 10 august, o propunere către cele trei partide cu privire la organizarea unei întâlniri pe platforma parlamentară în formatul PDM, PSRM, PAS și Platforma DA, în cadrul căreia să fie discutată situația din domeniul Sănătății, situația din Agricultură și subiectul cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale din toamnă.