Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Declarațiile controversate făcute de Dodon

Declarațiile controversate făcute de Dodon

Igor Dodon, candidatul care a obținut numărul cel mai mare de voturi la alegerile prezidențiale, turul II, susține că R. Moldova poate adera la Uniunea Europeană doar fără Găgăuzia și regiunea transnistreană. „Dacă dorim ca R. Moldova să se mențină ca stat, vă voi spune sincer, nu trebuie să ne grăbim să aderăm nicăieri, pentru că aderarea la UE este posibilă doar fără Transnistria și fără Găgăuzia”, a spus Dodon într-un interviu acordat agenției de presă Interfax de la Moscova.

De asemenea, Dodon a menționat că nu va încerca să suspende cooperarea cu UE sau să anuleze Acordul de Asociere cu UE. „Nu avem nevoie de Maidanul ucrainian”, a mai spus Dodon revenind asupra unei promisiuni făcute în campania electorală.

Afirmaţia făcută de Dodon a fost criticată dur de către directorul Institutului „Viitorul”, Igor Munteanu, fost ambasador al Moldovei la Washington, într-un interviu pentru Report.md. „Este o declarație iresponsabilă care nu-i face bine unui candidat care a participat într-o campanie prezidențială. Să spui despre propria țară că anumite regiuni ale sale nu vor face parte dintr-un proiect care reprezintă o politică oficială a acestei țări – este un gest prostesc”, este de părere Igor Munteanu.