Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   De unde și când ar…

De unde și când ar fi obținut Reniță fragmentul video de la întâlnirea lui Dodon cu Plahotniuc și de ce l-a publicat înainte să meargă la Procuratură

Fragmentul video în care Igor Dodon discută cu Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, ultimii doi având o pungă, în care, potrivit lui Iurie Reniță, ar fi bani pentru șeful statului, i-au fost transmise „zilele trecute” în „lădița poștală de la Parlament”, a comunicat deputatul pentru ZdG, negând vreo legătură cu fostul lider democrat.

El susține că e mai important conținutul decât sursa și a decis să publice secvența video înainte să meargă la organele de drept deoarece „este un subiect de maxim interes pentru societate și nu e prima dată când Dodon și socialiștii lui apar în asemenea ipostaze de corupție”.

Cât despre insinuările privind relația cu Plahotniuc, care l-ar folosi, potrivit lui Dodon, drept „instrument politic și de manipulare”, deputatul Platformei DA spune că ar fi „aberații”, iar pe fostul lider al PDM l-a văzut doar o dată, la ședința Legislativului și nu vrea să-l cunoască, adăugând că „Plahotniuc, împreună cu gașca lui de corupți, a fost persoana care m-a revocat de la Bruxelles din funcția de ambasador”.

În același timp, Reniță afirmă că apreciază faptul că Procuratura Generală (PG) a reacționat la informațiile pe care le-a prezentat azi, deoarece „e vorba de șef de stat și corupție”.

„PG nu are dreptul să comenteze declarațiile politicienilor. În briefing am menționat că voi face o adresă, dacă cei de la PG nu cunosc ce înseamnă adresă, să pună mâna pe DEX, poate fi tratat și ca un denunț. Reacția lor că îmi fac PR este eronată și denotă că este influențată politic și se tem de Dodon”, a declarat Iurie Reniță pentru ZdG, menționând că nu intenționează să „substituie” PG, care ar trebui să verifice informațiile.

În iunie 2019, în spațiul public au fost difuzate și alte înregistrări video de la o întrevedere dintre Plahotniuc și Dodon.