Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   De ce nu este publicat…

De ce nu este publicat CV-ul lui Chiril Gaburici?

Chiril Gaburici, premierul desemnat de șeful statului, Nicolae Timofti, nu și-a făcut public CV-ul său. Până acum, opinia publică a aflat informații despre acesta din surse neoficiale sau din informațiile deja apărute în public despre posibilul viitor premier. ZdG a încercat (și încă încearcă) să obțină CV-ul oficial al premierului desemnat, însă, fără, succes, până acum.

Inițial, ne-am adresat la Guvern. Serviciul de Presă al Instituției ne-a spus că nu deține CV-ul candidatului la funcția de șef al Guvernului.

Am apelat la președinție. Vlad Țurcanu, purtătorul de cuvânt al șefului statului ne-a anunțat că CV-ul său este la președinție și că Nicolae Timofti l-a studiat. Totodată, Țurcanu a precizat că Timofti a avut două întrevederi cu Gaburici, una în prezența liderului PLDM, Vlad Filat, și alta separată, ambele în ziua de sâmbătă. În final, Țurcanu ne-a spus că, în acest moment se discută care instituție ar urma să ne ofere CV-ul candidatului la funcția de premier. „În el sunt date personale. Poate e mai bine să-l solicitați de la dl Gaburici”, ne-a sfătuit Țurcanu. Ulterior, acesta ne-a cerut să revenim în jurul orei 13.00, când vom primi un răspuns în legătură cu solicitarea noastră.

Țindând cont de faptul că Chiril Gaburici este candidat oficial la o funcție publică, pe această cale, ZdG solicită tuturor instituțiilor abilitate să facă public CV-ul necenzurat al posibilului viitor prim-ministru al R. Moldova.