Principală  —  Ştiri  —  Social   —   IGP: Manifestanții de la Orhei…

IGP: Manifestanții de la Orhei au fost aduși organizat cu 8 autocare și 45 de microbuze

Persoanele au fost transportate în mod organizat, cu implicarea a 8 autocare și 45 de microbuze, măsurile de protecție au fost ignorate, iar marea majoritate a celor prezenți nu au respectat distanța socială – acestea sunt precizările IGP referitoare la protestul de la „OrheiLand”. Totodată, IGP informează că s-au aplicat și sancțiuni contravenționale.

Potrivit unui comunicat al Partidului „Șor”, astăzi, la „OrheiLand” au fost prezente câteva mii de persoane.

Oamenii legii au constatat mai multe abateri de la Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

„Persoanele au fost transportate în mod organizat din localitățile raionului Orhei, cu implicarea a 8 autocare și 45 de microbuze, care au transportat oameni în surplus, fără a se respecta măsurile de protecție necesare. Precizăm faptul că, pe lângă măsurile de profilaxie care au fost ignorate, oamenii se deplasau în grupuri mari, buluc, fără a fi respectată distanța socială”, se arată în comunicatul IGP.

După încheierea protestului, oamenii s-au îmbulzit la zonele de agrement din parcul „Orheiland”, iar unii au fost amendați.

„Tot astăzi, la întrunirea de la „Orhei Land” , a fost înregistrată informația privind favorizarea punerii în funcțiune a utilajului de agrement (caruselele și alt aparataj pentru distracție), contrar prevederilor Hotărârilor Comisei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică. În consecință, 10 persoane care au ignorat prevederile Hotărârii nr.20 au fost sancționate în baza art.76′ din Codul Contravențional al Republicii Moldova”. informează IGP.

„OrheiLand” nu este singura locație unde s-au admis încălcări. Oamenii legii au sancționat, astăzi, 2 administratori ai instituțiilor de agrement din Parcul nistrean Vadul lui Vodă, 3 transportatori auto, precum și 15 persoane fizice care au încălcat normele de protecție în locuri publice.

Duminică, 12 iulie, mai mulți oameni, în frunte cu deputata Marina Tauber și Pavel Verejanu, primarul de Orhei, au protestat cerând redeschiderea parcului „OrheiLand”. Asta deși, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a prelungit starea de urgență în sănătate publică până pe 31 iulie și interzice aflarea persoanelor pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive,  parcuri de distracții și zone de agrement.