Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   De ce în lista noului…

De ce în lista noului Guvern nu se găsesc miniștri PLDM sau transfugi din PCRM?

În lista miniștrilor, depusă astăzi de Pavel Filip la Biroul Permanent al Legislativului, nu se găsește niciun reprezentant al Platformei parlamentare Social-Democrată, dar și nici unul dintre cei șapte deputați membri PLDM, care formează majoritatea parlamentară.

În contextul zvonurilor că unii deputați ar fi fost plătiți pentru a vota Guvernul Filip, am încercat să aflăm poziția deputaților liberali-democrați și a fracțiunii nou-formate, referitor la componența nominală a viitorului Cabinet de miniștri.

Contactat de ZdG, liberal-democratul Ion Balan a declarat că va vorbi după ședința Parlamentului. Anterior, Ion Balan a declarat că cei șapte deputați  nu renunță la obiectivele PLDM, dar vor insista ca acestea să fie incluse în programul de guvernare. „Noi nu renunțăm la acele obiective vociferate de PLDM. Vom insista ca ele să fie incluse în programul de guvernare și să fie realizate: reforma justiției și depolitizarea instituțiilor de drept, depășirea crizei financiar bancare, care a dus la o stare gravă din țară. Asigurarea unor măsuri de protecțies sporită.”, a precizat Balan.

„Noi din convingerea noastră ne-am asumat să susținem o majoritate Parlamentară și nu am fost influențați de nimeni și nimic”, a dat asigurări Ion Balan.

Violeta Ivanov, lidera Platformei parlamentare Social-democrată a declarat pentru ZdG că la formarea cabinetului de miniștri accentul s-a pus pe criterii de „profesionalism, experiență și  competență” și nu pe nume sau apartenență partinică. Aceasta a infirmat și orice vehiculare referitor la faptul că unii deputați ar fi fost cumpărați. „Clar lucru, nu poate fi adevărat, nu poți la 14 deputați,  la 80% din fracțiune să le promiți funcția de miniștri sau nu știu ce altceva”, a menționat Violeta Ivanov.

Precizăm că  acum două zile Violeta Ivanov, a anunțat că în interiorul Platformei Social-Democrate au fost formate patru grupuri de lucru: economic, social, juridic și politic, care urmau să se implice la perfecționarea programului de guvernare propus de candidatul desemnat.

Deși lista și programul de Guvernare a fost prezentat abia astăzi Biroului Permanent, deputații urmează să se întrunească la ora 16:00 în ședință pentru a decide dacă acordă sau nu vot de încredere Guvernului Filip.