Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Curtea de Apel a respins…

Curtea de Apel a respins recursul avocaților. Filat va petrece sărbătorile în Penitenciar

Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi recursul avocaților ex-premierului Vlad Filat și a menținut decizia Judecătoriei Buiucani din 10 decembrie curent, prin care mandatul de arest preventiv pe numele politicianului a fost prelungit cu 30 de zile. Decizia este irevocabilă. Filat nu a fost prezent în ședință.  Astfel, Vlad Filat se va afla în Penetenciarul nr. 13 până la 13 ianuarie 2016, ora 17:00.

Precizăm că judecătorul Mihail Diaconu a aprobat demersul procurorului Adriana Bețișor privind prelungirea termenului de arest. Bețișor a declarat că aflarea sub arest este o necesitate pentru desfășurarea anchetei, deoarece politicianul ar putea să influențeze martorii pe dosar.

Amintim că din 30 noiembrie, Vlad Filat a intrat în greva foamei. Apărarea a declarat că politicianul a recurs la această acțiune din cauza tratamentului inuman și degradant la care este supus în Penitenciarului nr.13.  La 14 decembrie însă, potrivit avocatului Igor Popa, Filat a renunțat la grevă, la insistenţa familiei şi avocaţilor, dar şi la recomandarea medicilor.