Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum puteți afla ce acțiuni…

Cum puteți afla ce acțiuni a realizat Guvernul din planul pentru perioada 2020-2023

Mecanismul de monitorizare a implementării Planului de Acțiuni al Guvernului 2020 – 2023 (PAG) este funcțional.

Conform unui comunicat emis de Executiv, „misiunea mecanismului este de a reflecta progresul în realizare pe toate acțiunile PAG, oferind posibilitatea de a cunoaște etapa de realizare, termenul-limită, obiectivele acțiunii și autoritatea responsabilă de realizare”.

PAG conține peste 1000 de acțiuni distincte pe toate domeniile de competență ale Executivului. Actualizarea informației se va face zilnic.

„Cancelaria de Stat va examina recomandări de îmbunătățire a mecanismului de monitorizare al PAG menite să simplifice folosirea lui de utilizatorii interesați”, precizează Guvernul.

Mecanismul poate fi găsit aici.

Totodată, Guvernul a renunțat la ideea creării unui mecanism de monitorizare a dosarelor de rezonanță. Premierul Ion Chicu a menționat, în debutul ședinței Cabinetului de miniștri din 15 ianuarie, că Procuratura Generală (PG) să informeze „periodic și constant” societatea despre finalitatea dosarelor de rezonanță.

Contactat de ZdG, purtătorul de cuvânt al PG, Emil Gaitur, a afirmat că procurorul general și prim-ministrul „au discutat funcționalitatea organelor procuraturii – unele aspecte juridico-administrative – inclusiv informația privind declarația premierului, în sensul că aceste informații privind dosarele de rezonanță să fie prezentate de către PG periodic”, fără a preciza alte detalii.