Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum comentează Streleț, decizia colegilor…

Cum comentează Streleț, decizia colegilor de a vota un nou Guvern

Valeriu Streleț, liderul PLDM, a declarat că regretă că șapte colegi de partid au decis să susțină „în asemenea condiții”, crearea unei majorități parlamentare.

„Noi nu acceptăm ca politica să se facă prin metode de corupere, presiune, şantaj – aşa cum se întâmplă la noi. Fiecare partid, care participă la crearea unei majorităţi trebuie să se bazeze pe propriul rezultat politic, nu pe un număr de mandate, care poate fi achiziţionat ca la piaţă. Regretăm decizia celor 7 deputaţi de a susţine în asemenea condiţii crearea unei majorităţi parlamentare. Considerăm că acest proces de extindere a influenței politice a unui singur pol politic și asupra guvernului este extrem de periculoasă pentru R. Moldova. Regretăm faptul că o parte din colegi a decis să se încadreze în această majoritate. Vom urmări cu mare atenţie evoluţiile de mai departe, cine va fi candidatul propus. Nu pierdem obiectivul şi fermitatea de a lupta în continuare pentru atingerea scopului de resetare a sistemului politic şi de promovare a reformelor”, a subliniat Valeriu Streleţ.

Amintim că ieri, 11 ianuarie, șapte deputați PLDM au semnat o declarație prin care au anunțat că sunt gata să voteze pentru un nou Guvern.