Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ERO(t)IC: Cum a fost „salvată”…

ERO(t)IC: Cum a fost „salvată” Monica Babuc de mulțime?!

Monica Babuc, ministra Culturii, a scris pe o rețea de socializare cum a reușit să iasă, ieri, din clădirea Parlamentului.

„Vie și nevătămată. Mulțumesc ofițerului de poliție Eugen, care m-a acoperit cu corpul său și, efectiv, m-a scos din mulțime. Ținându-mă strâns de mână, când cineva, trăgându-mă de mânecă striga: Da asta shini – i?!… Iar apoi când a văzut că nu puteam merge căci eram încălțată în pantofi și lunecăm fără sfârșit, iar pasul trebuia de fapt să fie fuga, m-a luat în brațe și m-a dus un timp până am putut ajunge la un loc liniștit.

Eugen, voi scrie vreo dată în cele mai mici detalii ce îmi spuneai pe drum! Și voi ține minte mâna ta căreia nu-i datoram nimic personal, dar care a fost o mână de BĂRBAT care a sprijinit o FEMEIE umilită și speriată.

Mulțumesc tuturor care mi-au scris mesaje de încurajare și suport în perioada celor câteva ore de blocaj în interiorul Parlamentului. În coridoarele întunecoase pline de fum înecăcios care pătrundea de undeva de afară au fost de mare ajutor.

Îmi stăruie în ochi chipul răvășit al colegei mele Corina, care încercând să iasă, a fost recunoscută și bătută violent și impusă sa revină.

Îmi stăruie. În ochi chipurile altor femei care primeau mesajele copiilor lor și care vorbeau în șoaptă resemnate, ascultând valul furibund de afară care se auzea tot mai aproape. Le scriau glume și îi încurajau.

Îmi stăruie în ochi ministrul Jizdan, care si-a asumat din prima clipă după vot responsabilitatea unei ordini elementare în ceea ce privește SEcuritatea unor OAMENI. Și cei din interior și cei din afară.

Cei dintre voi, „prieteni” , care chemați insistent la proteste și care, probabil, credeți că sunteți extrem de drepți și democratici nu uitați că nimic și niciodată nu a putut îndreptăți sângele, violența și xenofobia. Or, dacă credeți altfel, bucurați-vă „prieteni”… Mă tem însă că, dacă-i așa, fiecare va ajunge la un anumit moment într-un „Calidor” din care s-ar putea să nu vă poată salva nici chiar Eugen…”, scrie Monica Babuc.