Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CCA vs „Moldtelecom”

CCA vs „Moldtelecom”

Consiliul Coordonator al Audiovizualului anunță că s-a autosesizat cu privire la informaţiile parvenite din presă referitor la întreruperea semnalului posturilor de televiziune „Moldova-1”, „Canal 2”, „Canal 3”, „Pro TV Chişinău”, „Jurnal TV”, „TV 7”, „Publika TV” şi „Prime” de către distribuitorul de servicii „Moldtelecom”. CCA precizează că acest caz va fi investigat şi examinat în conformitate cu normele legale.
În debutul şedinţei de astăzi a CCA, preşedintele instituției, Dinu Ciocan, a atenţionat distribuitorii de servicii audiovizuale să asigure retransmisia tuturor posturilor TV în conformitate cu listele aprobate.
Pe de altă parte, „Moldtelecom” informează că, în seara zilei de 20 ianuarie, curent, au fost constatate probleme tehnice în difuzarea unui șir de canale TV din grila de emisie IPTV a Companiei. Potrivit „Moldtelecom”, din momentul apariției deficiențelor în difuzare se depun eforturi pentru înlăturarea problemei. Instituția susține că a devenit ținta unui atac cibernetic similar celor la care au fost supuse mai multe instituții de stat în aceeași perioadă a anului 2015.