Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Candu: „Parlamentul va demara o…

Candu: „Parlamentul va demara o nouă tentativă de anulare a imunității parlamentare”

Parlamentul va demara o nouă tentativă de anulare a prevederii din Legea Supremă ce se referă la imunitatea parlamentară. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele legislativului, Andrian Candu, după ședința de azi a Biroului Permanent. Totodată, el a menționat că această decizie a fost luată în considerare „și voința celor 400 de mii”.

„Chiar dacă există decizia CEC de a nu organiza referendumul, unele subiecte care au fost dicutate și pentru care s-au colectat semnăturile se referă la imunitatea parlamentară. Luând în considerare inclusiv voința celor 400 de mii de cetățeni privind excluderea imunității și imposibilitatea de desfășurare a referendumului, politicul, Parlamentul, majoritatea parlamentară este conștientă de acest subiect, iată de ce azi am inițiat procedura de colectare a celor 34 de semnături necesare pentru a iniția proiectul de modificare a Constituției de ține de excluderea totală a imunității deputaților”, a explicat Candu.

Amintim că, timp de trei luni, reprezentanții Platformei „Demnitate și Adevăr” au colectat peste 400 de mii de semnături pentru organizarea referendumului republican de modificare a Constituției, ce prevedea ridicarea imunității parlamentare a deputaților, precum și reducerea numărului deputaţilor în Parlament de la 101 la 71 de deputaţi.