Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Candu comentează ultimele plecări din…

Candu comentează ultimele plecări din Pro Moldova: „Pe întuneric, Dodon încearcă să își creeze o majoritate parlamentară”

colaj zdg

Liderul Pro Moldova, Andian Candu, acuză că președintele Igor Dodon încearcă să își creeze o majoritate parlamentară, pentru a se asigura că are susținere în Parlament, în cazul în care pierde alegerile prezidențiale.

Candu califică recentele plecări din Pro Moldova ca fiind „nefericite” și spune că, în contextul în care toată lumea este concentrată pe scrutinul prezidențial „pe întuneric” se pun bazele unei noi majorități parlamentare.

„Se fac tot felul de jocuri și, așa cum s-a obișnuit să lucreze, pe întuneric în Parlament se fac tot felul de aranjamente și se creează tot felul de majorități. Toți ne-am concentrat pe alegerile prezidențiale, de parcă ditamai președintele țării ar fi totul în această țară, dar nu este așa, luând în considerare competențele pe care le are. Dar, pe alocuri, se pare că Igor Dodon încearcă să își creeze o majoritate, astfel încât dacă pierde alegerile prezidențiale să poată să se asigure că în Parlament are susținere și majoritate”, a comentat Andrian Candu.

Cât privește recentele plecări din Pro Moldova, acesta spune că în timpul apropiat și „mai ales după turul doi al alegerilor prezidențiale se vor clarifica și lămuri foarte multe”.

La mijlocul lunii februarie curent, deputații Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Vladimir Cebotari, Corneliu Padnevici și Grigore Repeșciuc au anunțat că părăsesc fracțiunea parlamentară a PDM și formează un alt grup parlamentar. Ulterior, grupul a devenit partid, sub denumirea de partidul Pro Moldova. 

Acum o săptămână, Sergiu Sîrbu a anunțat că pleacă din Pro Moldova. Ulterior, același anunț l-au făcut Grigore Repeșciuc, Eleonora Graur și Ruxanda Glavan.

Astăzi, 30 octombrie, formațiunea a fost părăsită și de Corneliu Padnevici.