Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Bolea îl acuză pe Reniță…

Bolea îl acuză pe Reniță de „minciuni și manipulare” și anunță că va depune o interpelare la PG. Reacția deputatului Platformei DA

Socialistul Vasile Bolea a anunțat joi, 21 mai, că va depune o interpelare la Procuratura Generală (PG), cerând atragerea la răspundere a deputatului Iurie Reniță, care a menționat în martie că acesta a primit jumătate de milion de lei de la „Exclusiv Media” SRL. Deputatul Platformei DA insistă că are dovezi în acest sens și îi sugerează lui Bolea să justifice cum a cheltuit banii.

„A vorbit inclusiv despre mine, învinuindu-mă de faptul că am luat împrumuturi și am donat banii în campania pentru alegerile prezidențiale pentru Igor Dodon”, a declarat Bolea, care a menționat că acestea sunt falsuri și Reniță încearcă să-l ponegrească.

Socialistul a precizat că la 19 mai a primit un răspuns de la Comisia Electorală Centrală (CEC), în care era scris că numele său nu figurează în rapoartele financiare din 2016.

„Aceasta este dovada minciunilor și manipulărilor. Pentru acțiunile de defăimare și denunțuri false este răspundere penală. Acum când am toate dovezile respective, voi depune o interpelare la PG, ca acesta să răspundă în baza legii. (…) Sper că data viitoare va veni procurorul general și vom avea posibilitatea să-i adresăm și alte întrebări acestui domn”, a conchis deputatul PSRM în cadrul unui briefing de presă.

De cealaltă parte, contactat de ZdG, Iurie Reniță subliniază că este evident faptul că el nu putea să înregistreze banii pe lista de partid, deoarece „s-au făcut ilegalități de finanțare a campaniei prezidențiale”.

„După ce a fost deconspirat încă o dată șeful lor de partid, Igor Dodon, ei încearcă să sară primii cu prăjina. Aberațiile și ipocrizia pe care o manifestă sunt probele incontestabile de recepționare a jumătate de milion de lei de la „Exclusiv Media” SRL în 2016, pe care acesta nu le-a declarat, deși era obligat de lege. Nu are nimic în comun adresarea la CEC, fiindcă nu CEC examinează, este o șmecherie ieftină și de doi bani, pe potriva competenței lui juridice”, a comentat deputatul Platformei DA pentru ZdG, adăugând că Bolea ar trebui eă „justifice acei bani”.

În luna martie, Reniță a prezentat probe care ar demonstra că Bolea a beneficiat de un împrumut de la „Exclusiv Media” SRL.