Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Blocul ACUM nu recunoaște rezultatul…

Blocul ACUM nu recunoaște rezultatul alegerilor în circumscripțiile din stânga Nistrului: Vom depune o plângere la Procuratură

Liderii Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase au declarat că nu vor recunoaște valabilitatea alegerilor din cele două circumscripții din regiunea transnistriană, asta după ce în presă au apărut informații că cetățenii din stânga Nistrului au fost transportați organizat la secțiile de votare.

„Toată lumea a putut să vadă că zeci de mii de oameni sunt aduși organizat la secțiile de votare deschise pe malul drept al Nistrului. Autoritățile nu fac absolut nimic pentru că acest proces de fraudare e organizat chiar de PDM și PSRM și ăsta e modul în care vor să câștige alegerile. Votul prin intermediul acestor oameni cumpărați de pe malul stâng e în afara principiului votului liber experimat. Afirmăm că nu recunoaștem valabilitatea alegerilor în cele două circumscripții”, a menționat Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

Lidera PAS a mai precizat că Blocul ACUM va depune o plângere la Procuratura Generală pe numele șefului Inspectoratului Național de Patrulare pentru neglijență în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În cadrul unui briefing de presă, șeful staff-ului electoral al PDM, Veaceslav Cebotari, a respins acuzațiile aduse partidului

„Caută careva motive lipsite de credibilitate pentru a se victimiza. Dau dovadă de ieșiri isterice care au scopul de a tulbura spiritele în societate”, a menționat Cebotari.

Sute de cetățeni din regiunea transnistreană au fost transportați organizat, cu autocare și microbuze, la mai multe secții de votare deschise pe malul drept al Nistrului. Reporterii ZdG au surprins cazuri de transportare organizată a cetățenilor în localitățile Doroțcaia și Coșnița din raionul Dubăsari, în Varnița din raionul Anenii Noi și în orașul Anenii Noi, acolo unde sunt deschise secții de votare în cadrul circumscripției nr. 47. Totodată, pe rețelele de socializare au fost publicat imagini foto și  video care denotă că oamenii au fost transportați în mod organizat și la secțiile de votare din Rezina și Șoldănești, deschise în cadrul circumscriției nr. 47 , dar și la cele din Căușeni și Ștefan Vodă, deschise în circumscripția nr. 48.

Imaginile video au fost însoțite de acuzații precum că oamenii ar fi fost aduși de PDM și PSRM, iar pentru voturile lor ar fi remunerați cu câte 20 USD. Abordați, persoanele au refuzat să spună cine a organizat transportul.