Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Băsescu îl atacă din nou…

Băsescu îl atacă din nou pe Plahotniuc: „Sforarul care tinde să confiște statul”

Traian Băsescu, ex-președintele României, acum liderul partidului Mișcarea Populară, vine cu un nou mesaj dur în adresa politicienilor moldoveni. Acesta îl numește pe Plahotniuc „sforar” și susține că acesta vrea să „confiște statul”.

Vedeți mesajul integral al fostului președinte al României.

„Guvernul Sturza ar fi fost indiscutabil o soluţie acceptabilă pentru ţară, pentru cetăţenii Republicii Moldova şi pentru Bruxelles.N-a fost să fie, pentru că liderii partidelor autointitulaţi a fi proeuropeni şi-au dat din nou în petec probînd că nu au nimic comun nici cu proeuropenismul şi nici cu interesele ţării lor. Îi mînă doar interesele şi ambiţiile personale sau cel mult interesele de partid, dar de prea puţine ori interesul naţional. Pentru a-l aduce la putere pe sforarul care tinde să confişte statul, Plahotniuc, ei au sacrificat fără ezitare aspiraţiile democratice ale propriului lor electorat şi ce-i mai grav, au sacrificat aspiraţiile generaţiei tinere.
După încercarea eşuată în parlament de a forma un guvern acceptabil, Preşedintele Nicolae Timofti este într-o situaţie extrem de dificilă: ori cedează în favoarea intereselor mărunte ale liderilor proeuropeni şi-l desemnează pe Plahotniuc să formeze guvernul, ori joacă pe cartea europeană şi desemnează un premier, din aceeaşi majoritate parlamentară, dar “curat” şi acceptat ca partener european. Sper că va reuşi prin negociere să treacă peste constrîngerile generate de deciziile Curţii Constituţionale.
PS – De ce ne interesează R.Moldova? Pentru că, dincolo de motivaţia istorică şi culturală, nu vrem la frontiera de Est un guvern susceptibil a fi controlat de Moscova”.