Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Andrian Candu: „Președintele intenționa să-l…

Andrian Candu: „Președintele intenționa să-l numească pe Ion Sturza la funcția de premier”

Preşedintele Timofti urma să-l nominalizeze pentru funcţia de prim-ministru pe omul de afaceri Ion Sturza, fără a consulta fracţiunile parlamentare. Declarația a fost făcută de către Andrian Candu, preşedintele Parlamentului R. Moldova, în cadrul emisiunii Replica de la Prime.

„Exista o anumită intenţie din partea preşedintelui de a numi o anumită persoană la funcţia de prim-ministru. Era vorba de Ion Sturza, candidat nediscutat cu fracţiunile parlamentare, cel puţin nu cu PDM şi din câte ştim, nici cu PL şi PPEM, dar din câte ştim, din anumite culise, au fost discuţii între preşedinte şi PLDM”, a spus preşedintele Parlamentului. Potrivit lui, Ion Sturza riscă să nu primească suficient sprijin în Parlament.

„Aş prefera să-l văd pe Ion Sturza în R. Moldova transpirând, formând locuri de muncă, transpirând eventual pentru cursul valutar sau pentru faptul că trebuie să plătească salariile oamenilor. Dar să stai deoparte şi să scrii multe fără să te implici direct lasă foarte multe semne de întrebare”, a subliniat Candu.

Amintim că la 18 decembrie, Nicolae Timofti, președintele R. Moldova, s-a întâlnit cu liderii PDM, PLDM, PL și PPEM, pentru a desemna un candidat la funcția de premier. Însă, decizia a fost amânată până luni, 21 decembrie, ora 14:00.