Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Andrei Năstase, candidatul comun? „Pentru…

Andrei Năstase, candidatul comun? „Pentru acești Oameni sunt condamnat să lupt până la capăt. Și o voi face”

Andrei Năstase, liderul Partidului Demnitate și Adevăr anunță, pe o rețea de socializare, acolo unde a postat un video cu oameni care protestează că „pentru acești Oameni sunt condamnat să lupt până la capăt. Și o voi face”. Mesajul vine după ce aseară au fost făcute publice rezultatele primul sondaj care ar urma să desemneze candidatul comun al PPDA și PAS la prezidențiale.

nastase11Tot astăzi, Maia Sandu, lidera Par­ti­du­lui Acțiune și Soli­da­ri­tate anunța că mier­curi seara s-a întâl­nit cu Andrei Năs­tase și Vio­rel Cibo­taru și au decis că cele 3 par­tide vor îna­inta un can­di­dat unic pen­tru ale­ge­rile pre­zi­den­ți­ale din 30 octom­brie. Totuși, afirmă Maia Sandu, can­di­da­tul comun va fi desem­nat după cel de-al doi­lea son­daj, datele căruia vor fi făcute publice în urmă­toa­rea peri­oadă.

Mier­curi seara, pri­mul son­daj pen­tru desem­na­rea can­di­da­tu­lui unic la pre­zi­den­ți­ale din­tre Par­ti­dul Dem­ni­tate și Ade­văr (PPDA) și Par­ti­dul Acțiune și Soli­da­ri­tate (PAS) a fost făcut public. Datele aces­tuia arată că în pri­mul tur al ale­ge­ri­lor, care va avea loc la data de 30 octom­brie 2016, Andrei Năs­tase și Maia Sandu ar acu­mula ace­lași pro­cen­taj – 13%. În turul doi, la între­ba­rea „cu cine ați vota dacă can­di­da­tul pen­tru care nu ați optat în pri­mul tur nu a acces în turul II”, Maia Sandu îl devansează însă pe Năs­tase, ea având 11% față de cele 7 ale lui Andrei Năs­tase. Totuși, la capi­to­lul încre­dere, Maia Sandu și Andrei Năs­tase au, la fel, pro­cen­taje egale, ambii câte 16%. Igor Dodon se află și aici în frunte, cu 27%.