Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ambasadorul UE la Chișinău a…

Ambasadorul UE la Chișinău a vizitat mai multe secții de votare din țară. Îndemnul acestuia către cetățeni

Foto: Facebook

Șeful Delegației Uniunii Europene în R. Moldova, Peter Michalko, înscris în calitate de observator la alegerile prezidențiale, a vizitat duminică mai multe secții de votare din țară. În context, oficialul european a îndemnat moldovenii să meargă și să-și exercite dreptul de vot. 

„Cetățenii Republicii Moldova votează astăzi în turul doi al alegerilor prezidențiale. Ca observator internațional vizitez mai multe secții de votare, am fost la Strășeni și Vorniceni sau în Peresecina din raionul Orhei. Dragi cetățeni ai Republicii Moldova, folosiți-vă de dreptul Dvs. democratic și votați”, a scris oficialul european pe o rețea de socializare.

Cetățenii Republicii Moldova votează astăzi în turul doi al alegerilor prezidențiale. Ca observator internațional,…

Publicată de Peter Michalko pe Duminică, 15 noiembrie 2020

Duminică, 15 noiembrie, în R. Moldova are loc al doilea tur al scrutinului prezidențial. Votarea a început la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00. Pentru scrutinul prezidențial din 15 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2.143 de secții de votare.

Cetățenii R. Moldova își vor alege astăzi președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova.

Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.