Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, aflat…

Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, aflat la final de mandat, decorat de Ministerul de Externe

Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, aflat la final de mandat, a fost decorat de ministrul de Externe, Mihai Popșoi, cu medalia Meritul diplomatic, clasa I.

Aceasta este cea mai înaltă distincție a Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova și reprezintă recunoașterea eforturilor și dedicării remarcabile a domnului Marko Șevcenko în consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina”, a subliniat ministrul de Externe, într-un mesaj pe Facebook.

Potrivit lui, în cei patru ani de mandat ai Ambasadorului Marko Șevcenko s-a intensificat dialogul dintre R. Moldova și Ucraina, au fost semnate o serie de acorduri importante și au fost reluate activitățile comune pe platforma Comisiei interguvernamentale de cooperare economică.

Relațiile dintre Republica Moldova și Ucraina sunt tot mai puternice. L-am asigurat pe domnul Șevcenko că, Republica Moldova este solidară cu poporul ucrainean și va oferi tot sprijinul necesar, ori de câte ori este nevoie. Sunt convins că, nicio provocare nu ne va abate de la realizarea priorităților și obiectivelor noastre comune, de la parcursul nostru comun spre un viitor mai bun, spre o Europă pașnică, stabilă, unită și prosperă”, a scris Mihai Popșoi.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în R. Moldova, Marko Șevcenko, a fost rechemat din funcție. Un decret în acest sens a fost semnat de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski la 29 martie. În locul său, a fost numit Alexei Danilov, fost secretar al Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei.