Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alexandr Lukașenko: „Vă vom ajuta…

Alexandr Lukașenko: „Vă vom ajuta atât cât veți cere”

Alexandr Lukașenko, președintele Republicii Belarus, care se află într-o vizită oficială la Chișinău, a declarat că va face tot posibilul ca R. Moldova să prospere. „Vă vom ajuta atâta cât veți cere și veți spune că aveți nevoie. R. Moldova produce ceea ce nu producem noi, iar Belarus produce ceea ce nu produceți voi. Astfel, putem vorbi doar de relații strânse și bune între țările noastre”, a menționat Lukașenko, în cadrul unui briefing de presă organizat după întâlnirea cu Igor Dodon, președintele R. Moldova.
Despre relațiile bune între cele două țări a vorbit și Igor Dodon. „Avem relații foarte bune și sunt sigur că așa va fi și în viitor. Moldovenii sunt pe alocuri geloși, pentru că calitatea vieții în Belarus este mai bună decât aici, în Moldova”, a declarat Dodon.

În perioada 18-19 aprilie, Alexandr Lukașenko, președintele Republicii Belarus, se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Igor Dodon susține că la inițiativa sa, președintele Republicii Belarus va face o donație de câteva tractoare pentru R. Moldova. Dodon afirmă că l-a invitat pe Lukașenko în R. Moldova în vara anului trecut, când a efectuat o vizită la Minsk.