Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alegeri parlamentare noi: Reacția Maiei…

Alegeri parlamentare noi: Reacția Maiei Sandu la apelul făcut de Vlad Țurcanu

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, afirmă că o decizie privind participarea formațiunii la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești, va fi luată sâmbătă, 18 ianuarie, la Consiliul Național Politic.

Ea a evitat să spună cine ar putea fi candidatul PAS și dacă îl va susține pe Vlad Țurcanu, reprezentantul Partidului Unității Naționale (PUN).

Politiciana a menționat, în cadrul ediției din 17 ianuarie a emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, că „nu știu dacă” faptul că acesta spune că a susținut PAS în ieșirile publice din ultimii ani ar fi „un argument suficient”, adăugând că „trebuie să mergem cu un candidat care chiar are șanse să câștige”.

„Le propun liderilor PAS și PPDA să mă susțină pe mine. (…) Ar fi un gest de reciprocitate din partea lor, după ce eu i-am susținut vreme de 4 ani, în aparițiile mele publice. Ar fi și o punere în aplicare a demersurilor lor publice de consolidare a electoratului proeuropean”, a notat Țurcanu pe pagina sa de Facebook.

Astăzi, 17 ianuarie, PUN a anunțat că îl desemnează drept candidat pentru scrutinul parlamentar nou din circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești, pe Vlad Țurcanu, ales recent prim-vicepreședinte al formațiunii.

Totodată, liderul liberal, Dorin Chirtoacă, a menționat că ia în calcul posibilitatea de a candida la scrutinul legislativ nou din 15 martie.