Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Aderarea R. Moldova la UE,…

Aderarea R. Moldova la UE, discutată de președinta Maia Sandu cu mai mulți reprezentanți ai partidelor politice

Sursa: presedinte.md

Președinta Maia Sandu a discutat luni, 8 mai, cu reprezentanții mai multor partide politice despre importanța aderării R. Moldova la Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat de presă emis de Președinție.

Unul dintre subiectele întrevederii a fost necesitatea unificării eforturilor din partea forțelor politice proeuropene pentru ca R. Moldova să devină stat membru al UE cu drepturi depline, se indică în comunicat.

Șefa statului a menționat că „locul nostru este în familia europeană și că depinde de toate partidele proeuropene ca aderarea la UE să devină un proiect de țară, susținut de către toți cetățenii noștri”.

Președinta Maia Sandu a subliniat că Adunarea „Moldova Europeană” este un eveniment apartinic, a tuturor cetățenilor, indiferent de viziunile lor politice, la care se va spune într-un singur glas că „decizia noastră suverană este de a ne integra țara în Uniunea Europeană”.

Potrivit imaginilor publicate de instituția prezidențială, prezenți la întrunire au fost reprezentanți ai Partidului Acțiunile și Solidaritate (PAS), ai Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), ai Partidul Liberal (PL), ai Platformei Demnitate şi Adevăr (DA) și ai Partidului Unității Naționale (PUN).

De la întrevedere au lipsit reprezentanții opoziției parlamentare, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și partidul Șor.