Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   A sunat Filat deputații PLDM…

A sunat Filat deputații PLDM pentru a-i convinge să-l voteze pe Plahotniuc la funcția de premier?

În ultimele zile, în spațiul public, s-a vorbit despre faptul că Vlad Filat, liderul PLDM ar fi sunat mai mulți deputați ai fracțiunii liberal-democrate din Parlament, cărora le-a cerut să-l voteze pe Vlad Plahotniuc la funcția de premier.

Ulterior, deputatul PLDM Grigore Cobzac, întrebat în cadrul emisiunii Politica de la TV 7 dacă informația este adevărată sau nu, a evitat să răspundă la această întrebare. „Eu am un principiu, să nu mint. De asta aş prefera să nu răspund la această întrebare”, a spus enigmatic Cobzac.

Luni seara, președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț a confirmat faptul că Filat a telefonat mai mulți deputați PLDM, însă susține că nu știe ce le-a spus acestora.

„Unul dintre acei deputați a declarat în plenul Consiliului că a fost sunat de Vlad Filat. Nu știu exact numărul deputaților, unii colegi mi-au spus că au avut loc asemenea apeluri. Au spus că au rămas surprinși”, a menționat Streleț. Streleț a refuzat să spună dacă deputaților, Filat le-a cerut să-l voteze pe Plahotniuc – premier, menționând că nu cunoaște subiectul discuțiilor dintre aceștia.

Zilele trecut, Andrei Năstase, președintele Partidului Politic Demnitate și Adevăr spunea însă că acest fapt ar fi o certitudine. „Acest individ a dat indicaţii la cel puţin 10 deputaţi PLDM, pe care i-a somat să voteze cu Plahotniuc. Deci fiind în închisoare, având acces la dispozitive electronice, Filat a telefonat mai mulţi deputaţi. Este documentat acest lucru şi va veni timpul când va răspunde şi pentru milioanele furate împreună cu Plahotniuc, dar şi pentru această trădare”, declara Năstase în cadrul emisiunii „Ora Expertizei”, la Jurnal TV.

Marți, după o ședință de judecată din dosarul Filat, avocatul acestuia, Igor Popa nici nu a confirmat, nici nu a infirmat acest scenariu. „. Nu cunosc. El (Filat, n.r.) poate efectua apeluri de la un telefon fix din penitenciar. Eu l-am rugat să depună o declarație de presă și vom insista ca dlui să comunice cu presa în formă scrisă”, a precizat Igor Popa.