Principală  —  IMPORTANTE   —   Personale care au purtat panglica…

Personale care au purtat panglica negru-oranj la evenimentele organizate de „Ziua Victoriei” vor fi amendate. Șeful IGP: o parte dintre persoane s-au ales deja cu procese verbale

Colaj ZdG

Personale care au purtat panglica negru-oranj la evenimentele organizate de „Ziua Victoriei” din Chișinău și Comrat au fost documentate de polițiști și urmează să fie sancționate.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a declarat că mai multor persoane le-au fost deja întocmite procese verbale.

„Amenzile vor fi aplicate conform procesului contravențional. Persoanele care au purtat panglica negru-oranj au fost identificate și urmează să fie invitate pentru a le fi întocmit procesul verbal. Persoanele au fost filmate și fotografiate, ulterior agenții constatatori i-au verificat în baza noastră. La o parte dintre persoane care au participat la eveniment le-au fost întocmite procese verbale. Astfel de cazuri au fost fixate în Găgăuzia”, a declarat Viorel Cernăuțeanu, șeful IGP.

Începând din 20 aprilie, toate persoanele care vor purta pe teritoriul R. Moldova panglica negru-oranj, numită și panglica „Sfântul Gheorghe” sau literele „V” și „Z”, care reprezintă agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, vor fi amendate.

Astfel, se interzice confecționarea, vânzarea, deținerea, în vederea răspândirii, și utilizarea în public a atributelor și simbolurilor ce sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni.

Cetățenii care „glorifică” aceste simboluri riscă amenzi de la 4 500 până la 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore. Persoana cu funcție de răspundere riscă o amendă de la 9 000 la 18 000 de lei, iar persoanele juridice riscă amenzi de la 18 000 până la 30 de mii de lei.