Principală  —  IMPORTANTE   —   PCCOCS a primit în gestiune…

PCCOCS a primit în gestiune dosarul penal de investigare a infracțiunii de îmbogățire ilicită în proporții deosebit de mari a fostului lider al PDM Vladimir Plahotniuc

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a primit în gestiune dosarul penal de investigare a infracțiunii de îmbogățire ilicită în proporții deosebit de mari a fostului lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM) Vladimir Plahotniuc.

Instrumentarea dosarului de către procurorii PCCOCS a urmat anulării de către procurorul general interimar Dumitru Robu a ordonanței de refuz în efectuarea urmăririi penale, emisă în vara anului 2021.

Noul dosar penal în privința lui Plahotniuc a fost pornit în baza unui act de sesizare al Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

Potrivit investigațiilor preliminare, bunurile mobile, inclusiv un iaht de lux și imobile, în state ca Elveția, România, Spania au fost obținute de către suspect inclusiv în perioada când acesta exercita funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova.

Recent, fostul lider al PDM Vladimir Plahotniuc a fost pus sub învinuire în dosarul penal „Metalferos”.  DETALII