Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Patru distribuitori de servicii TV,…

Patru distribuitori de servicii TV, sancționați de către Consiliul Audiovizualului: nu au respectat oferta proprie de servicii, lista „must carry” și nu au prezentat contractele cu deținătorii drepturilor de autor

Sursa foto: USA Today

Patru distribuitori de servicii de televiziune au fost sancționați pentru că nu au respectat oferta proprie de servicii retransmise, lista „must carry” sau nu au prezentat contractele cu deținătorii drepturilor de autor. Decizia a fost luată joi, 21 martie, în cadrul ședinței Consiliului Audiovizualului.

Mai exact, cei patru distribuitori sunt Alianța-TV SRL, TV-Bov SRL, Moldtelecom SA și BETATVCOM SRL.

Potrivit comunicatului emis de Consiliului Audiovizualului, Alianța-TV SRL a fost sancționată cu două amenzi a câte 5000 de lei pentru modificarea ofertei de servicii în proporție ce depășește 10% din numărul total de servicii de televiziune, cât și pentru omisiunea prezentării contractelor de retransmisie pentru unele posturi TV. Totodată, distribuitorul a fost avertizată public, pentru că nu retransmite serviciul media din lista „must carry” TV5 Monde.

Avertizată public a fost și compania Moldtelecom SA. Motivul este nerespectarea cotei de 50% de servicii de televiziune în limba română.

TV-Bov SRL a fost amendat cu câte 5000 de lei pentru că nu respectă, în mod repetat, cota de 50% de servicii de televiziune în limba română și cu subtitrare/dublare în limba română retransmise, dar și pentru că nu acordă prioritate serviciului de televiziune al furnizorului public național.

Cu avertizare publică a fost sancționat și BETATVCOM SRL, care nu respectă cota de 50% de servicii de televiziune libere la retransmisiune ale furnizorilor de servicii media aflați în jurisdicția R. Moldova.

Au mai fost supuși controlului în perioada 13-15 februarie 2024 încă alți trei distribuitori: Orange Moldova SA, ÎM Moldcell SA, Tvott SRL. În cazul lor, însă, nu s-a constatat nerespectarea normelor legale.