Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul Liberal Democrat din Moldova…

Partidul Liberal Democrat din Moldova a decis fuziunea cu Partidul Unității Naționale

Sursa foto: Moldpres

După ce l-a reales pe fostul premier Vlad Filat ca președinte al formațiunii, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a anunțat despre fuziunea sa cu Partidul Unității Naționale (PUN). Decizia a fost luată în cadrul Congresului X Extraordinar al formațiunii politice de duminică, 2 iulie.

Potrivit biroului de presă al PLDM, cei 321 de delegați prezenți la eveniment au operat modificări în Statutul partidului și au stabilit obiectivele acestuia:

,,- Continuarea procesului de consolidare a forțelor democratice, pro-europene, pro-românești, ca unică alternativă actualei guvernări. Fuziunea cu Partidul Unității Naționale este doar un prim pas în acest sens;

– Realizarea cu toată dăruirea și priceperea a scopului de Reunificare a Republicii Moldova cu România, pentru restabilirea adevărului istoric, dar și drept cea mai rapidă și reală cale de aducere a Republicii Moldova acasă, în marea familie europeană;

– Promovarea reformelor autentice pentru rezolvarea multiplelor crize cu care se confruntă Republica Moldova: demografică, politică, economică, socială, în justiție, etc;”, se arată în nota informativă.

Fostul premier Vlad Filat a fost reales duminică, 2 iulie, în calitate de președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) pentru următorii patru ani. Decizia a fost luată în cadrul Congresului X Extraordinar al formațiunii politice.

Fostul deputat al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Alexandru Cimbriciuc a fost ales președinte al Partidului Unității Naționale (PUN) la congresul extraordinar al formațiunii politice de pe 28 mai 2023. Tot atunci au fost demarate negocieri cu privire la fuzionarea PUN cu PLDM.