Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Parlamentul Georgiei a votat în…

Parlamentul Georgiei a votat în prima lectură legea „agenților străini”, ce a provocat proteste în Tbilisi

Parlamentul Georgiei a aprobat în primă lectură, cu 83 de voturi, un proiect de lege privind „agenţii străini” care a provocat proteste la Tbilisi timp de câteva zile, scrie Jam-news.

Legea „agenților străini”a fost adoptată de Parlamentul georgian în primă lectură în ședință plenară. 83 de deputați au votat pentru, 0 împotrivă.

Audierile și discuțiile parlamentare au avut loc pe fondul protestelor din partea opoziției și a societății civile. Președintele Parlamentului, Shalva Papuashvili, a scos din sală reprezentanții partidelor de opoziție: președintele Mișcării Naționale Unite Levan Khabeishvili, liderul Strategiei Agmashenebeli Giorgi Vashadze, președintele fracțiunii Mișcarea Națională Tina Bokuchava și membrul Lelo Anu Natsvlishvili.

Reamintim că poliţia „antiproteste” din Georgia a evacuat ieri, 16 aprilie, manifestanţii din jurul Parlamentului, în timp ce legislatorii dezbăteau proiectul de lege pe care opoziţia îl denunţă ca fiind autoritarist şi de inspiraţie rusă, scria Reuters.

VIDEO Protestatarii din Georgia au fost dispersaţi cu forţa de poliţie în timp ce Parlamentul a dezbătut legea privind „agenţii străini”