Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Până la 10 mii de…

Până la 10 mii de dolari pentru managementul durabil al terenurilor

Imagine simbol

Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P) a lansat cel de-al patrulea apel de depunere a dosarelor pentru Programul de granturi post-investiționale destinate Managementului Durabil al Terenurilor. Fiecare beneficiar eligibil poate solicita un grant de până la 10.000 de dolari SUA, care va compensa până la 30% din costul investiției eligibile, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P) a lansat, astăzi, 1 aprilie, cel de-al patrulea apel de depunere a dosarelor pentru Programul de granturi post-investiționale destinate Managementului Durabil al Terenurilor.

Fiecare beneficiar eligibil poate solicita un grant de până la 10.000 de dolari SUA, care va compensa până la 30% din costul investiției eligibile. Acest sprijin financiar post-investițional are ca obiectiv nu doar facilitarea accesului la tehnologie avansată, ci și promovarea unui model agricol ce respectă principiile regenerării și conservării resurselor naturale, potrivit aceluiași comunicat.

Granturile post-investiționale finanțează achiziția de echipamente și utilaje agricole no-till și strip-till, cum ar fi semănători, tocătoare, stropitoare; diverse practici MDT, dar și sisteme de irigare la scară mică.

De asemenea, beneficiarii Programului de granturi MDT din prima etapă (2014-2017) pot beneficia de un grant și la etapa curentă.