Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Oficiul Avocatului Poporului va beneficia…

Oficiul Avocatului Poporului va beneficia de un proiect de 800 000 de euro din partea Consiliului Europei

Foto: https://ombudsman.md/

Miercuri, 8 mai 2024, a avut loc lansarea Proiectului Consiliului Europei „Sprijin pentru Oficiul Avocatului Poporului în Protecția Drepturilor Omului în Republica Moldova – Etapa I”. Proiectul are un buget de 800 000 de euro și are drept scop consolidarea protecției drepturilor omului în țara noastră.

Astfel, potrivit comunicatului emis de Oficiul Ombudsmanului, prima etapă a proiectului, desfășurată în perioada 2024-2025, se va concentra pe îmbunătățirea managementului Oficiului Avocatului Poporului, digitalizarea serviciilor și includerea unor elementele ale inteligenții artificiale în sistemul OAP de colectare și analize de date și interacțiunea cu cetățenii prin mecanismele alternative-digitale.

„Prin intermediul acestei inițiative, ne propunem să dezvoltăm instrumente și mecanisme mai robuste pentru promovarea și protecția drepturilor omului la nivel național, să consolidăm colaborarea cu Curtea Europeană a Drepturilor Omului și să explorăm intersecția dintre inteligența artificială și drepturile omului”, se explică în comunicat.

În discursul său de deschidere a evenimentului, Avocatul Poporului, Ceslav Panico, a subliniat că lansarea acestui proiect este un pas important în alinierea la standardele europene în domeniul drepturilor omului și consolidarea statului de drept.

Acesta este primul proiect al Consiliului Europei dedicat Oficiului Ombudsmanului.