Principală  —  IMPORTANTE   —   Numiri și demisii la Guvern.…

Numiri și demisii la Guvern. Un fost procuror din Găgăuzia și Bender, numit secretar de stat la Ministerul Justiției

Sursa foto: gov.md

În cadrul ședinței Guvernului din 10 aprilie au fost aprobate mai multe numiri și demisii. Natalia Donțu, administratoarea Moldova Innovation Technology Park (MITP) a fost eliberată din funcție. Prim-ministrul i-a mulțumit pentru „performanța din cadrul instuției”. Iar un fost procuror din Găgăuzia și Bender a fost numit secretar de stat la Ministerul Justiției.

Astfel, Nadejda Burciu a fost eliberată din funcția de secretar de stat al Ministerului Justiției, în baza cererii de demisie, după o activitate de doi ani în cadrul ministerului.

Ruslan Lungu a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Justiției. Acesta a lucrat în organele Procuraturii, în perioada 2003-2022, deținând funcția de procuror în Procuratura UTA Găgăuzia și alte procuraturi teritoriale. Ulterior, în 2011-2021 a fost desemnat în cadrul a două mandate consecutive în calitate de procuror-șef al Procuraturii Bender și ulterior a exercitat funcția de procuror în cadrul PCCOCS. În ultimul an, acesta a fost încadrat în activitățile Ministerului.

Totodată, Natalia Donțu a fost eliberată din funcția de administrator a Parcului pentru Tehnologii și Informații (MITP), din data de 19 aprilie 2024.

Se întâmplă după ce anterior, Donțu a criticat introducerea în parc a centrelor de intermediere telefonică (call center) și ale altor servicii de furnizare a forţei de muncă.

Totodată, administratoarea MITP a cerut Guvernului R. Moldova majorarea venitului asigurat angajaților, de la 68% la 90% din salariul mediu lunar prognozat pe economie.

„Vreau să-i mulțumesc Nataliei Donțu pentru conducerea acestui sector, avem o performanță foarte bună a companiilor și a acestei platforme de dezvoltare”, a comentat Dorin Recean.

Tot astăzi, cabinetul de miniștri l-a numit pe Ion Crețu în funcția de director general adjunct al Agenției Geodezie, Cartografie și Cadastru din data de 15 aprilie 2024, ca urmare a promovării concursului pentru ocuparea funcției publice.

Constantin Sîrbu a fost numit director general al Biroului de Investigare a Accidentelor și Incidentelor din Transporturi, din data de 10 aprilie 2024.

Miniștrii au aprobat eliberarea lui Ghenadie Gogol din funcția de șef-adjunct al Oficiului Teritorial Edineț al Cancelariei de Stat responsabil de raionul Ocnița, din data de 10 aprilie 2024.

Tot cu data de astăzi a fost eliberat și Igor Talmazan din funcția de director al Serviciului Vamal, iar Viorel Doagă a fost numit să asigure interimatul pentru funcția de șef al Serviciului Vamal.