Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Numele procurorului de la Procuratura…

Numele procurorului de la Procuratura raionului Edineț, reținut de CNA pentru corupție: familia sa deține peste 20 de terenuri agricole și un apartament cumpărat cu doar 35 000 de lei

Colaj ZdG

Eugeniu Trocin, procuror la Procuratura raionului Edineț, este, potrivit surselor ZdG, acuzatorul reținut de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) joi, 17 iulie, împreună cu un avocat și doi intermediari, fiind bănuit de corupție.

Trocin și-a început cariera în 2010, când, prin ordinul procurorului general al R. Moldova din 29 decembrie 2010, numit în funcția de procuror în cadrul Procuraturii raionului Dondușeni.

Patru ani mai târziu, pe 20 octombrie 2014, acesta a fost numit în funcția de procuror-șef în cadrul Procuraturii raionului Dondușeni.

În 2020, Consiliul Superior al Procurorilor a realizat transferul lui Eugeniu Trocin din funcția provizoriu vacantă de procuror în Procuratura raionului Edineț în funcție permanentă de procuror în Procuratura raionului Edineț.

Conform declarației de avere și interese, în 2024 Trocin a ridicat un salariu de peste 250 690 de lei. Soția sa, Ana Trocin, lucrează la Judecătoria Edineț și a avut un salariu în același an de aproape 191 580 de lei.

Familia Trocin deține 24 de terenuri agricole pe care le-a cumpărat în 2023, cu 5000 de lei fiecare, și unul intravilan, cumpărat cu 4000 în 2022.

Pe numele soției procurorului este scris și un apartament cu suprafața de 52,2 metri pătrați, care ar fi fost achiziționat în 2015 cu doar 35 044 de lei, dar și un autoturism Volvo XC60 în valoare de 10 000 de euro.

Un avocat, doi intermediari și un procuror, reținuți de CNA pentru corupție

Un lanț al unui act de corupție, în care sunt implicați un avocat, doi intermediari și un procuror din cadrul Procuraturii raionului Edineț, a fost documentat de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău. Toate cele trei persoane au fost reținute pentru 72 de ore și au fost plasate în izolatorul de urmărire penală al CNA.

Potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție, avocatul, în complicitate cu două persoane care au acționat în calitate de intermediari, ar fi pretins și primit, în mai multe tranșe, suma totală de aproximativ 500 000 de lei.