Principală  —  Ştiri   —   Noi detalii despre atacul de…

Noi detalii despre atacul de la „Crocus City Hall” de la proprietarul sălii de concerte

Sursa foto: RBK.ru

Proprietarul sălii de concerte Crocus City, Araz Agalarov, a comentat atacul armat care a avut loc la sala de concerte, vineri, 22 martie. Agalarov, a declarat pentru un post de televiziune rusesc că atacatorii ar fi intrat în sala Crocus prin fereastra unui centru expozițional vecin și nu pe ușă.

Araz Agalarov și fiul său Emin au prezentat condoleanțe familiilor victimelor atacului armat.

„S-a întâmplat cea mai teribilă tragedie și deja s-a spus că nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii 20 de ani. Cu puști automate în mâini. Au început să tragă în tot ce vedeau. În toți oamenii, în paznici. Un paznic a fost ucis, un altul a fost rănit. Nici măcar nu erau agenți de securitate. Noi le spunem „controlori””, a declarat Agalarov, pentru postul de televiziune RBC. El a calificat ceea ce s-a întâmplat drept „inexplicabil din punct de vedere al valorilor umane”.

Potrivit celor mai recente date ale Comitetului de anchetă, 133 de persoane au fost ucise în atac și 140 au fost rănite. Unsprezece suspecți ar fi fost reținuți, „inclusiv patru participanți direcți la atac”, după cum afirmă autoritățile rusești.

Vineri seara, 22 martie, în sala de concerte Crocus City Hall de la periferia capitalei Federației Ruse a avut loc un atac armat, în cadrul căruia mai multe persoane au intrat în clădire și au început a trage în oameni. Ulterior, în clădire a izbucnit un incendiu.

Cei vinovați au reușit să fugă de la fața locului și sunt acum căutați de autoritățile rusești. La câteva ore după tragedie, gruparea militantă sunită Stat Islamic a revendicat pe canalul de Telegram al grupului responsabilitatea pentru atac, informează Reuters.