Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   UPDATE/ Moscova: Numărul morților în…

UPDATE Moscova: Numărul morților în urma atacului de la Crocus City Hall a crescut la 133 de persoane

Sursa foto: Ministerul Situațiilor de Urgență al Rusiei

UPDATE 15:26 Comitetul de Investigații al Federației Ruse a anunțat că numărul morților în urma atacului terorist de la Moscova a crescut la 133. Operațiunile de căutare continuă.

UPDATE 13:02 La locul atacului terorist din sala de concerte Crocus City Hall, serviciile de urgență au găsit sub dărâmături alte cadavre. Astfel, bilanțul victimelor se ridică la 115 persoane, scrie Comitetul de Investigații al Federației Ruse.

Totodată, agențiile rusești de presă spun că toți cei 11 suspecți care ar fi stat în spatele atacului terorist au fost reținuți și sunt anchetați. Unul dintre ei a declarat că i s-ar fi oferit o jumătate de milion de ruble pentru a ucide oamenii de la Crocus City Hall.

Știrea inițială

Serviciile speciale ale Rusiei au reținut patru suspecți din rândul autorilor atacului terorist de la Moscova în regiunea Briansk, a anunțat Comitetul de anchetă, potrivit agenției de presă de stat a Rusiei, Ria Novosti. Anchetatorii au început să lucreze cu aceștia. Între timp, numărul victimelor a crescut.

Potrivit agenției, forțele de ordine i-au reținut pe suspecți în regiunea Briansk, în apropiere de granița cu Ucraina. FSB susține că, după atacul terorist, suspecții urmau să treacă frontiera cu Ucraina, având „contacte relevante pe partea ucraineană”. Serviciul special a adăugat că deținuții vor fi transferați la Moscova.

Totodată, conform ultimelor informații publicate de Comitetul de Investigații al Federației Ruse, până în prezent, bilanțul victimelor a fost estimat la 93 de morți, dintre care doar identitatea a 37 de persoane a fost stabilită. Se așteaptă ca numărul să crească. Potrivit datelor preliminare, cauzele deceselor au fost rănile obținute prin împușcare și intoxicarea cu fum.

Vineri seara, 22 martie, în sala de concerte Crocus City Hall de la periferia capitalei Federației Ruse a avut loc un atac armat, în cadrul căruia mai multe persoane au intrat în clădire și au început a trage în oameni. Ulterior, în clădire a izbucnit un incendiu.

Cei vinovați au reușit să fugă de la fața locului și sunt acum căutați de autoritățile rusești. La câteva ore după tragedie, gruparea militantă sunită Stat Islamic a revendicat pe canalul de Telegram al grupului responsabilitatea pentru atac, informează Reuters.

Președinta Maia Sandu a venit cu primele declarații după atacul terorist de la Crocus City Hall de la periferia Moscovei. Aceasta a condamnat orice act de violență și a subliniat că printre victime nu sunt cetățeni moldoveni.