Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Nicolae Ciubuc despre plecarea lui…

Nicolae Ciubuc despre plecarea lui Ștefan Gațcan: Am văzut cum verigi slabe au plecat de la PDM, acum iată și de la PSRM

Nicolae Ciubuc

Deputatul democrat Nicolae Ciubuc spune că nu-l mai surprind plecările deputaților la PRO-Moldova și că de fapt, „asistăm la același scenariu scopul final al căruia este institurea haosului în Republica Moldova.

Nicolae Ciubuc se declară uluit de faptul că plecările continuă și după ce acum 2 săptămâni Parlamentul a votat în unanimitate acea declarație de condamnare a traseismului politic.

„Sunt persoane fără scrupule, cu moralitatea la pământ că au admis astfel de acțiuni cu toate că au semnat acea declarație. E un gest inexplicabil, dar și explicabil pentru că plecările nu au la bază convingeri politice, dar corupere politică. Au plecat verigi slabe de la PD, vedem că pleacă și de la PSRM. Cedează tentațiilor și pleacă”, a declarat Ciubuc. 

În același timp, membrul fracțiunii PDM din Parlament și-a exprimat regretul că la 2-3 luni după ce a fost ales, Ștefan Gațcan a părăsit echipa care l-a ajutat și mai mult, fiind ales pe circumscripție, a trădat și alegătorii.

Cu toate acestea, Ciubuc este sigur că activitatea Guvernului va continua și împreună cu deputatul socialist, Vladmir Golovatiuc au prezentat proiectele convenite la ședința coaliției de luni seara și care presupun o rectificare bugetară.

Ciubuc afirmă că banii suplimentari vor veni din ajutorul financiar de 100 de milioane promis de UE, dintre care 50 de milioane sunt necondiționați și din informațiile sale, negocierile sunt pe ultima sută de matri. De asemenea, democratul afirmă că o altă sursă suplimentară de venit va fi din partea creditului rus, despre care Igor Dodon a anunțat că au început negocierile.