Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Moldova va primi asistența financiară…

Moldova va primi asistența financiară de 27 milioane de dolari din partea Japoniei

Sursa foto: Profimedia Images

Republica Moldova va primi asistență financiară de aproximativ 27 de milioane de dolari din partea Japoniei. Despre aceasta a anunțat ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, în urma unei întrevederi de rămas bun cu ambasadorul Yoshihiro Katayama, care își încheie mandatul în Republica Moldova, transmite IPN.

„În cadrul întrevederii am fost bucuros să primesc notificarea oficială din partea autorităților de la Tokyo privind aprobarea de către Dieta Națională a Japoniei a unei asistențe financiare de aproximativ 27 de milioane de dolari, anunțate în cadrul vizitei șefei statului în Japonia, sumă care urmează a fi oferită țării noastre prin intermediul organizațiilor internaționale pentru proiecte concrete în domeniul sănătății, energiei, industriei alimentare și care au drept scop reducerea impactului asupra țării noastre a războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei”, a spus ministrul.

Nicu Popescu a menționat contribuția ambasadorului Yoshihiro Katayama la fortificarea relațiilor de prietenie și colaborare moldo-nipone. Oficialul moldovean a mulțumit ambasadorului pentru sprijinul oferit modernizării Republicii Moldova, fapt pentru care președintele Maia Sandu, la propunerea MAEIE, i-a conferit „Ordinul de Onoare”.