Principală  —  Ştiri   —   Ministerul Educației anunță că la…

Ministerul Educației anunță că la primul examen din sesiunea de bacalaureat 2023 vor participa circa patru mii de elevi

Imagine simbol

Aproape 4 000 de elevi sunt așteptați, pe 2 iunie, la primul examen din sesiunea de bacalaureat, anul de studii 2022 – 2023. Proba de examen va avea loc în 57 de centre de bacalaureat din țară, dintre care 24 sunt în municipiul Chișinău, anunță Ministerul Educației.

Astfel, potrivit unui Ordin al Ministerul Educației și Cercetării, pe 2 iunie elevii alolingvi vor susține examenul la Limba și literatura română.

„Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare precizează: proba de examen din cadrul examenului național de bacalaureat stabilită pentru data de 2 iunie 2023 se va desfășura conform orarului (Ordinul nr.975/2022), cu atragerea la muncă a personalului implicat, în condițiile Codului muncii al Republicii Moldova nr.154/2003.

Proba de examen va avea loc în 57 de centre de bacalaureat din țară, dintre care 24 sunt în municipiul Chișinău. La prima probă de bacalaureat sunt așteptați circa 4000 de candidați, dintre care peste 1500 vor susține examenul în Chișinău”, a anunțat Ministerul Educației.

Potrivit Ordinului Ministerului Educației, urătorul examen din sesiunea de bacalaureat va avea loc pe 6 iunie la limba de instruire.